page_banner

produk

Lini Produksi Stamping panas kanthi kacepetan dhuwur kanggo Baja Kekuwatan Tinggi (Aluminium)

Katrangan singkat:

Lini Produksi Stamping panas kanthi kacepetan dhuwur kanggo Ultral High Strength Steel (Aluminium) minangka solusi manufaktur canggih kanggo ngasilake bagean awak otomotif kanthi bentuk kompleks kanthi nggunakake teknik stamping panas.Kanthi fitur kayata pakan bahan kanthi cepet, penet hidrolik stamping panas kanthi cepet, cetakan banyu adhem, sistem pengambilan materi otomatis, lan pilihan pangolahan sabanjure kaya blasting tembakan, pemotongan laser, utawa sistem trimming lan blanking otomatis, jalur produksi iki nawakake kinerja lan efisiensi sing luar biasa. .

 


Detail Produk

Tag produk

Fitur tombol

Jalur produksi dirancang kanggo ngoptimalake proses manufaktur komponen otomotif liwat aplikasi teknologi hot stamping.Proses iki, dikenal minangka hot stamping ing Asia lan hardening penet ing Eropah, melu dadi panas materi kosong kanggo suhu tartamtu lan banjur mencet ing cetakan cocog nggunakake teknologi hydraulic press nalika njaga tekanan kanggo entuk wangun sing dikarepake lan ngalami transformasi phase saka bahan logam.Teknik hot stamping bisa diklasifikasikake dadi metode hot stamping langsung lan ora langsung.

Kaluwihan

Salah sawijining kaluwihan utama komponen struktur sing dicap panas yaiku kemampuan sing apik banget, sing ngidini nggawe geometri kompleks kanthi kekuatan tarik sing luar biasa.Kekuwatan dhuwur saka bagean sing dicap panas mbisakake panggunaan lembaran logam sing luwih tipis, nyuda bobot komponen nalika njaga integritas struktur lan kinerja kacilakan.Kauntungan liyane kalebu:

Ngurangi Operasi Jointing:teknologi hot stamping nyuda perlu kanggo welding utawa fastening operasi sambungan, asil ing efficiency apik lan nambah integritas produk.

Minimal Springback lan Warpage:Proses stamping panas nyilikake deformasi sing ora dikarepake, kayata bagian springback lan warpage, njamin akurasi dimensi sing tepat lan nyuda kabutuhan kanggo rework tambahan.

Cacat bagean sing luwih sithik:Bagean sing dicap panas nuduhake cacat sing luwih sithik, kayata retak lan pisah, dibandhingake karo metode pembentukan kadhemen, sing nyebabake kualitas produk lan nyuda sampah.

Tonnase Tekan ngisor:Hot stamping nyuda ton pers sing dibutuhake dibandhingake karo teknik mbentuk kadhemen, ndadékaké kanggo ngirit biaya lan nambah efisiensi produksi.

Kustomisasi Properti Material:Teknologi hot stamping ngidini kustomisasi sifat materi adhedhasar wilayah tartamtu saka bagean, ngoptimalake kinerja lan fungsi.

Peningkatan Mikrostruktural:Hot stamping nawakake kemampuan kanggo nambah microstructure saka materi, asil ing apik mechanical lan tambah daya tahan produk.

Langkah-langkah Produksi Ramping:Hot stamping ngilangake utawa nyuda langkah manufaktur penengah, asil ing proses produksi simplified, nambah produktivitas, lan wektu timbal luwih cendhek.

Aplikasi Produk

The High-Strength Steel (Aluminium) High-Speed ​​Hot Stamping Production Line nemokake aplikasi sing akeh ing manufaktur bagean awak putih otomotif.Iki kalebu rakitan pilar, bumper, balok lawang, lan rakitan rel gendheng sing digunakake ing kendaraan penumpang.Kajaba iku, panggunaan paduan canggih sing diaktifake kanthi hot stamping tambah akeh ditliti ing industri kayata aerospace, pertahanan, lan pasar berkembang.Iki wesi menehi kaluwihan saka kekuatan sing luwih dhuwur lan bobot suda sing angel kanggo entuk liwat cara mbentuk liyane.

Ing kesimpulan, High-Strength Steel (Aluminium) High-Speed ​​Hot Stamping Line Produksi njamin produksi pas lan efisien bagean awak otomotif wangun Komplek.Kanthi formability unggul, suda operasi jointing, minimalake cacat, lan nambah sifat materi, baris produksi iki menehi akeh kaluwihan.Aplikasi kasebut ngluwihi manufaktur bagean awak putih kanggo kendharaan penumpang lan menehi keuntungan potensial ing aeroangkasa, pertahanan, lan pasar berkembang.Investasi ing Lini Produksi Hot Stamping Dhuwur-Kekuwatan Dhuwur (Aluminium) kanggo entuk kinerja sing luar biasa, produktivitas, lan kaluwihan desain entheng ing industri otomotif lan sekutu

Apa iku hot stamping?

Hot stamping, uga dikenal minangka penet hardening ing Eropah lan penet panas mbentuk ing Asia, iku cara saka materi mbentuk ngendi kothong digawe panas kanggo suhu tartamtu lan banjur prangko lan quenched ing meksa ing die cocog kanggo entuk wangun sing dikarepake lan ngindhuksi. transformasi fase ing materi logam.Teknologi hot stamping melu pemanasan lembaran baja boron (kanthi kekuatan awal 500-700 MPa) menyang negara austenitizing, kanthi cepet nransfer menyang mati kanggo stamping kacepetan dhuwur, lan quenching bagean ing die ing tingkat cooling luwih saka 27 °. C / s, ngiring dening periode nyekeli ing meksa, kanggo njupuk Ultra-dhuwur kekuatan komponen baja karo struktur martensitic seragam.

Kaluwihan saka hot stamping

Apik kekuatan tarik pokok lan kemampuan kanggo mbentuk geometri Komplek.
Ngurangi bobot komponen kanthi nggunakake lembaran logam sing luwih tipis nalika njaga integritas struktur lan kinerja kacilakan.
Ngurangi kabutuhan kanggo gabung operasi kaya welding utawa fastening.
Nyilikake bagean spring bali lan warping.
Kurang cacat bagean kayata retak lan pecah.
Persyaratan tonase pers sing luwih murah dibandhingake karo pembentukan kadhemen.
Kemampuan kanggo nyetel sifat materi adhedhasar zona bagean tartamtu.
Mikrostruktur sing ditingkatake kanggo kinerja sing luwih apik.
Proses manufaktur sing efisien kanthi langkah operasional sing luwih sithik kanggo entuk produk sing wis rampung.
Kauntungan kasebut nyumbang kanggo efisiensi, kualitas, lan kinerja sakabèhé komponen struktural sing dicap panas.

Rincian liyane babagan hot stamping

1. Hot Stamping vs Cold Stamping

Hot stamping minangka proses mbentuk sing ditindakake sawise preheating lembaran baja, dene stamping kadhemen nuduhake stamping langsung saka lembaran baja tanpa preheating.

Cold stamping nduweni kaluwihan sing jelas tinimbang stamping panas.Nanging, uga nuduhake sawetara kekurangan.Amarga tekanan sing luwih dhuwur sing disebabake dening proses stamping kadhemen dibandhingake karo stamping panas, produk sing dicap kadhemen luwih rentan kanggo retak lan pecah.Mulane, peralatan stamping sing tepat dibutuhake kanggo stamping kadhemen.

Hot stamping melu dadi panas sheet baja kanggo suhu dhuwur sadurunge stamping lan bebarengan quenching ing die.Iki ndadékaké kanggo transformasi lengkap saka microstructure baja dadi martensite, asil ing kekuatan dhuwur kiro-kiro saka 1500 kanggo 2000 MPa.Akibate, produk sing dicap panas nuduhake kekuatan sing luwih dhuwur dibandhingake karo produk sing dicap kadhemen.

2.Alur Proses Hot Stamping

Hot stamping, uga dikenal minangka "press hardening," kalebu pemanasan lembaran kanthi kekuatan dhuwur kanthi kekuatan awal 500-600 MPa nganti suhu antara 880 lan 950 ° C.Lembaran sing digawe panas banjur dicap kanthi cepet lan dipateni ing cetakan, entuk tingkat pendinginan 20-300 ° C / s.Transformasi austenite dadi martensit sajrone quenching sacara signifikan nambah kekuatan komponen, saéngga produksi bagian cap kanthi kekuatan nganti 1500 MPa. Teknik stamping panas bisa diklasifikasikake dadi rong kategori: stamping panas langsung lan stamping panas ora langsung:

Ing stamping panas langsung, kothong sing wis dipanasake langsung disedhiyakake menyang die tertutup kanggo stamping lan quenching.Proses sakteruse kalebu cooling, trimming pinggiran lan punching bolongan (utawa nglereni laser), lan reresik lumahing.

1

Fiture1: hot stamping processing mode--langsung hot stamping

Ing proses stamping panas ora langsung, kadhemen mbentuk langkah wis dileksanakake sadurunge ngetik orane tumrap sekolah saka dadi panas, hot stamping, pinggiran trimming, bolongan punching, lan lumahing reresik.

Bentenipun utama antarane stamping panas ora langsung lan pangolahan stamping panas langsung dumunung ing Gawan saka kadhemen mbentuk langkah pra-shaping sadurunge dadi panas ing cara ora langsung.Ing stamping panas langsung, lembaran logam langsung dilebokake ing tungku pemanasan, nalika ing stamping panas ora langsung, komponen sing wis dibentuk kadhemen dikirim menyang tungku pemanasan.

Aliran proses hot stamping ora langsung biasane kalebu langkah-langkah ing ngisor iki:

Cold forming pre-shaping--Heating-Hot stamping--Edge trimming and hole punching-Surface reresik

2

Fiture2: hot stamping processing mode--ora langsung hot stamping

3.Peralatan utama kanggo stamping panas kalebu tungku pemanasan, penet mbentuk panas, lan cetakan stamping panas

Pemanasan Tungku:

Tungku pemanasan dilengkapi karo kemampuan kontrol pemanasan lan suhu.Iku bisa dadi panas piring dhuwur-kekuatan kanggo suhu recrystallization ing wektu tartamtu, nampa negara austenitic.Sampeyan kudu bisa adaptasi karo syarat produksi terus-terusan otomatis skala gedhe.Minangka billet digawe panas mung bisa ditangani dening robot utawa tangan mechanical, tungku mbutuhake loading lan unloading otomatis kanthi akurasi posisi dhuwur.Kajaba iku, nalika dadi panas piring baja non-dilapisi, iku kudu nyedhiyani pangayoman gas kanggo nyegah oksidasi lumahing lan decarbonization saka billet.

Hot Forming Press:

Pers minangka inti saka teknologi hot stamping.Perlu nduweni kemampuan kanggo stamping lan nyekel kanthi cepet, uga dilengkapi sistem pendinginan kanthi cepet.Kerumitan teknis saka mesin panas mbentuk adoh ngluwihi saka mesin stamping kadhemen konvensional.Saiki, mung sawetara perusahaan manca sing wis nguwasani desain lan teknologi manufaktur saka pers kasebut, lan kabeh gumantung ing impor, dadi larang.

Cetakan Hot Stamping:

Cetakan stamping panas nindakake tahap pembentukan lan quenching.Ing tataran mbentuk, sawise billet wis panganan menyang growong jamur, jamur cepet ngrampungake proses stamping kanggo mesthekake completion saka tatanan bagean sadurunge materi ngalami transformasi phase martensitic.Banjur, lumebu ing tataran quenching lan cooling, ngendi panas saka workpiece nang jamur terus-terusan ditransfer kanggo jamur.Pipa cooling sing disusun ing cetakan langsung mbusak panas liwat coolant sing mili.Transformasi martensitik-austenitik diwiwiti nalika suhu benda kerja mudhun nganti 425°C.Transformasi antarane martensite lan austenite rampung nalika suhu tekan 280 ° C, lan workpiece dijupuk metu ing 200 ° C.Peran saka nyekeli jamur iku kanggo nyegah expansion termal ora rata lan kontraksi sak proses quenching, kang bisa kasil owah-owahan wujud ing wangun lan dimensi saka bagean, anjog kanggo kethokan.Kajaba iku, iku nambah efficiency transfer termal antarane workpiece lan jamur, mromosiaken quenching cepet lan cooling.

Ing ringkesan, peralatan utama kanggo stamping panas kalebu tungku pemanasan kanggo nggayuh suhu sing dikarepake, penet pembentuk panas kanggo stamping cepet lan nyekel kanthi sistem pendinginan kanthi cepet, lan cetakan stamping panas sing nindakake tahap pembentukan lan quenching kanggo mesthekake pembentukan bagean sing tepat. lan cooling efisien.

Kacepetan cooling quenching ora mung mengaruhi wektu produksi, nanging uga mengaruhi efisiensi konversi antarane austenite lan martensite.Tingkat cooling nemtokake apa jenis struktur kristal bakal kawangun lan ana hubungane karo efek hardening final saka workpiece.Suhu cooling kritis baja boron kira-kira 30 ℃ / s, lan mung nalika tingkat cooling ngluwihi suhu cooling kritis bisa tatanan saka struktur martensitic disedhiyakake kanggo ombone paling.Nalika tingkat cooling kurang saka tingkat cooling kritis, struktur non-martensitic kayata bainite bakal katon ing struktur crystallization workpiece.Nanging, sing luwih dhuwur ing tingkat cooling, sing luwih apik, sing luwih dhuwur tingkat cooling bakal mimpin kanggo cracking bagean kawangun, lan sawetara cooling cukup cukup kudu ditemtokake miturut komposisi materi lan kondisi proses saka bagean.

Wiwit desain pipe cooling langsung related kanggo ukuran kacepetan cooling, pipe cooling umume dirancang saka perspektif efficiency transfer panas maksimum, supaya arah pipe cooling dirancang luwih Komplek, lan iku angel. kanggo njupuk dening pengeboran mechanical sawise completion saka casting jamur.Supaya ora diwatesi dening pangolahan mekanis, cara nyimpen saluran banyu sadurunge cetakan cetakan umume dipilih.

Amarga kerjane suwene ing 200 ℃ nganti 880 ~ 950 ℃ ing kahanan gantian kadhemen lan panas sing abot, bahan mati stamping panas kudu duwe kaku struktural lan konduktivitas termal sing apik, lan bisa nolak gesekan termal sing kuat sing diasilake dening billet ing suhu dhuwur lan efek nyandhang abrasive saka partikel lapisan oksida dropped.Kajaba iku, materi jamur uga kudu duwe resistance karat apik kanggo coolant kanggo mesthekake aliran Gamelan saka pipo cooling.

Trimming lan tindikan

Amarga kekuatan bagean sawise stamping panas tekan babagan 1500MPa, yen nglereni pers lan punching digunakake, syarat tonase peralatan luwih gedhe, lan nyandhang nglereni mati serius.Mulane, unit nglereni laser asring digunakake kanggo Cut sudhut lan bolongan.

4. gelar umum saka panas stamping baja

Kinerja sadurunge stamping

Baja kekuatan tinggi (Aluminium) hot stamping press line (3)

Kinerja sawise stamping

Baja kekuatan tinggi (Aluminium) hot stamping press line (4)

Saiki, kelas umum baja stamping panas yaiku B1500HS.Kekuwatan tensile sadurunge stamping umume antarane 480-800MPa, lan sawise stamping, kekuatan tensile bisa tekan 1300-1700MPa.Sing ngomong, kekuatan tensile saka piring baja 480-800MPa, liwat stamping panas mbentuk, bisa njaluk kekuatan tensile bab 1300-1700MPa bagean.

5. Panggunaan baja stamping panas

Aplikasi bagean hot-stamping bisa Ngartekno nambah safety tabrakan saka mobil lan éling entheng saka awak mobil ing putih.Saiki, teknologi hot stamping wis diterapake ing bagean awak putih saka mobil penumpang, kayata mobil, pilar A, pilar B, bumper, balok lawang lan rel gendheng lan bagean liyane. Deleng tokoh 3 ing ngisor iki contone bagean sing cocog kanggo cahya. - bobot.

Baja kekuatan tinggi (Aluminium) hot stamping press line (5)

tokoh 3:Komponèn awak putih cocok kanggo hot stamping

Baja kekuatan tinggi (Aluminium) hot stamping press line (6)

Gambar 4: mesin jiangdong 1200 Ton Hot Stamping Press Line

Ing saiki, JIANGDONG MACHINERY panas stamping hidrolik penet solusi line produksi wis banget diwasa lan stabil, ing panas stamping mbentuk lapangan kang belongs kanggo tingkat anjog, lan minangka China Machine Tool Association forging machinery cabang wakil ketua unit uga Unit anggota. saka China Forging Machinery Standardization Committee, kita uga wis dileksanakake riset lan aplikasi karya saka kacepetan super dhuwur nasional hot stamping saka baja lan aluminium, kang wis diputer peran ageng ing mromosiaken pangembangan industri hot stamping ing China lan malah donya. .


  • Sadurunge:
  • Sabanjure:

  • Tulis pesen ing kene lan kirim menyang kita